• Kis Fit Team

Sült polenta zabgrízből

Frissítve: 2018. nov 7.

A polenta, vagy puliszka eredetileg kukoricából készült étel, én most Szafi Free zabgrízből készítettem.

Hozzávalók: 0,5 l víz 200 g Szafi Free zabgríz 1 ek. kurkuma 1 tk. fokhagyma granulátum 1 tk. Szafi Reform ételízesítő ízlés szerint só, bors, citromlé 100g sovány reszelt sajt 1 ek. Szafi Reform kókuszzsír


A vízben elkeverjük a sót, ételízesítőt, kurkumát, citromlevet és a zabgrízt. Feltesszük főni és folyamatos kevergetés mellet besűrítjük, végén hozzákeverjük a borsot és fokhagyma granulátumot. Picit hűlni hagyjuk, de még melegen elkeverjük benne a kókuszzsírt és sajtot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük és forró sütőben kb. 200 fokon 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt szeletelhető. Fokhagymás görög joghurttal önmagában, vagy köretként sült húshoz is isteni.

Jó étvágyat!



26 megtekintés

Köszönjük, hogy minket választottál!

 

Használd a #KisFitTeam és #KisFitFam hashtageket és kövess minket az instagramon!

© 2019 KIS FIT TEAM | ÁSZF | ADATVÉDELEM

  • KOKUSZKERT
  • MARTINA KLEIN
  • MARCELL KIS
  • MARTINA KLEIN
  • TEAM EXTRAZ