@martinaklein

AZ ÉN SZTORIM

Kedves Leendő Vendégem!

 

Kis Martina vagyok, 24 éves, Életmód- és Táplálkozás Tanácsadó, Sporttáplálkozás szakértő, IFBB Testépítés- és Fitness Szakedző, valamint erőemelő versenyző.

Emellett sikeres életmódváltó.

El szeretném mesélni Neked a történetemet, hogy hogyan jutottam el innen idáig.

Egész életemben én voltam a duci lány. A nagydarab, aki a fiúkkal lógott, aki nem tesizett, aki nem járt strandra és aki nem hordott rövid gatyát. Nem feltétlenül zabáltam sokat, de nem vetettem meg a chipset-csokit, imádtam a kenyeret és a tésztát. Nem ért sok negatív kritika a családomban, inkább a kívülállóktól tartottam, de valószínűleg a félelem nagyobb volt, mint a valóságban kapott cikizés. Mindig is fiúkkal barátkoztam – elképzelhetően tudat alatti önvédelmi mechanizmusból –, mert ha a fiúkkal haverkodsz, akkor ők nem cikiznek, sőt megvédenek.

Általánosból talán egy „digi-dagi-daganat”-ra emlékszem meg néhány összesúgásra, de valamiért mégsem volt soha önbizalmam és mindig is tartottam az alázástól és mások véleményétől.

Aztán jött a középsuli, ahol már a tesiórák sem csak kidobóból álltak, én pedig soha életemben nem sportoltam komolyan semmit, így az állóképességem is csak elégséges volt. Emlékszem mindig zavarban voltam, ha tornadressz-t kellett viselni, ha kötelet kellett mászni, ha függeszkedni vagy éppen futni kellett.. a Cooper-t egyszer sem futottam le.

Amikor eljött a pasizós időszak, elkezdtem én is szépen fogyni, de aztán akárhány fogyókúrára rászántam magam, annyival több kiló szaladt fel miután abbahagytam.

A döntő pont az életemben az utolsó középsulis évem volt… Már nem is mertem ráállni a mérlegre, csak azt tudom, hogy pár hónappal a szalagavatóm előtt már a 94 kilót súrolta a súlyom, s mikor eljött a „nagy nap”, na én akkor voltam a legkövérebb..

A képeket visszanézve és a hát-hájamat photoshoppolgatva ráébredtem, hogy ez nem mehet így tovább, s azonnal valamilyen tartós megoldást szerettem volna találni. Kellett másfél hónap motiváció, hogy összeszedjem magam, de 2013. január 7-én, hétfőn teljes gőzzel nekiálltam.

Letettem a fehérkenyeret, a tésztákat, az egészségtelen nasikat és szinte csak zsírt és fehérjét fogyasztottam, még jó szénhidrátot is alig. A kilók csak úgy olvadtak és emlékszem, mire elérkezett a nyár, már több, mint 10 kilótól megszabadultam csak az étrendem átalakításával. Az évek során szépen pergett le a maradék, néha zumbázgattam, otthon tornáztam, az egyetemen dance aerobikoztam, de sosem vittem a mozgást túlzásba… mígnem egy nap 2015-ben 67 kilót mutatott a mérleg. Óriási boldogság fogott el és ez volt az a pont, amikor elkezdtem életvitel-szerűen mozogni, nem csak kötelező jelleggel, hanem azért, mert én akartam.

A kettlebellt 2016 tavaszán felváltotta a kondi, ahol életemben először találkoztam az erőemeléssel, azon belül is a felhúzással. SZERELMES LETTEM. Rájöttem, hogy ez az én sportom, ezt akarom csinálni, ezzel akarok foglalkozni. Elkezdtem komolyabban belemélyedni a táplálkozás rejtelmeibe, s az általa nyújtott lehetőségekbe, hogy izmot tudjak magamnak építeni.

2017 tavaszán találkoztam egy edzővel, aki meglátta bennem a lehetőséget és rábeszélt, hogy induljak a májusi Magyar-Bajnokságon… egy kerek hónapom volt felkészülni életem első sportversenyére, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupára, ahol aztán a kategóriámban második helyet szereztem, majd országos csúcsot állítottam 130 kg-s felhúzással. Azóta egy Európa- és egy Világbajnoki címet is magam mögött tudhatok.

Olyannyira megkedveltem ezt a sportot, hogy idén elvégeztem az IFBB Akadémia Testépítés- és Fitness Szakedző képzést, valamint egy Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó, Sporttáplálkozási Szakértő tanfolyamot is.

Úgy érzem, hogy végre megtaláltam önmagam.

Ma már nem folytatok kemény fogyókúrákat, megtanultam, hogy mit mikor ehetek, tudom kontrollálni a testsúlyom, hogy ne hízzak vissza újra 90 kilósra. Tudom, mi kell a fogyáshoz, mi kell az izomépítéshez és tudom, hogy mikor engedhetek meg magamnak egy-egy „szabad-étkezést”.

Szenvedélyemmé vált az edzés és a táplálkozás, élvezem, hogy napról napra egyre többet tanulok a testemről, a szervezetemről és szeretném ezt másokkal is megosztani.

Szeretnék Neked segíteni, hogy Te is megtalálhasd Önmagad, hogy kiteljesedj a saját szenvedélyeidben, hogy elérhesd a kitűzött céljaid és hogy Neked is kinyíljon a világ!

 recepteim 
IMG_2849.PNG

Köszönjük, hogy minket választottál!

 

Használd a #KisFitTeam és #KisFitFam hashtageket és kövess minket az instagramon!

© 2019 KIS FIT TEAM | ÁSZF | ADATVÉDELEM

  • KOKUSZKERT
  • MARTINA KLEIN
  • MARCELL KIS
  • MARTINA KLEIN
  • TEAM EXTRAZ